Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 10 yıldır komada olan ve önceki gün hayatını kaybeden Kenan Işık (76) için öğle namazının ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Işık'ın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Kenan Işık'ın 10 yıldır komada olduğunu hatırlatan Erbaş, "Cenabıhak, yaşamış olduğu bu süreçte çektiği sıkıntıları seyyiatının hasenata tebdiline vesile eylesin. Biz kendisini tanıyoruz, çok iyi bir insan, çoluğunu çocuğunu en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan bir kardeşimizdi. Örnek sanatçıydı." dedi.

En büyük sanatçının Cenabıallah olduğunu ve yarattığı kulları üzerinde Esma-ül Hüsnası'nı yansıttığını belirten Erbaş, "Kenan Işık kardeşimiz, bilgisiyle, birikimiyle, duruşuyla, ahlakıyla örnek bir sanatçımızdı. Tanıyanlar onun için her zaman hüsnü şahadette bulunmuştur." diye konuştu.

Cemaatten Kenan Işık için helallik isteyen Erbaş, dua etti.

"Bütün Türkiye'nin ağabeyiydi"

Kenan Işık'ın kardeşi Cengiz Işık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ağabeyinin tüm Türkiye'nin ağabeyi olduğunu belirterek, "İnsanlığa ışık tutan bir rol modeldi. Başımız sağ olsun. Ankara'da defnedilmesi ailenin isteğiydi. Annemin yanına defnedeceğiz." dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise Kenan Işık'ın sadece bir oyuncu değil, yönetmen ve yazar olduğunu, ekran önünde çok iyi işlere imza attığına işaret ederek, "Çok insanın kalbine dokundu, acımız çok büyük." dedi.

Devlet Tiyatroları oyuncusu Eray Eserol da "Yönettiği ve oynadığı oyunlardaki oyuncularla iletişimi çok güçlüydü. Değerli bir sanatçıyı, büyük üstadı, yazarı, oyuncuyu kaybettik. Ülkemizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

AA

Editör: Editör Editör