TBMM Genel Kurulunda Antalya’nın ekonomik başarısına değinen Başkan, 2024 yılı ihracat verilerine göre Antalya’nın madencilik, kimya ve mobilya sektörlerinde büyük bir ihracat başarısı gösterdiğini belirtti. Antalya’nın turizmde de dünyanın en bilinen destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan, 2023 yılında 16 milyon ziyaretçi ve 16 milyar dolar gelir elde edildiğini, 2024 yılında ise bu rakamın daha da artacağını öngördüklerini ifade etti.

Başkan, ‘Antalyamız turizm, tarım ve sanayii bir arada bulunduran çok nadir bir örnektir. Devletten aldığından daha fazlasını devletimize vererek ülke ekonomisine pozitif katkı sağlamaktadır. Tarımdan ticarete, turizmden sanayiye Antalyamız için değer üreten tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.’ dedi 

Abdurrahman Başkan, TBMM Genel Kurulu’nda “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” üzerine yaptığı konuşmada, dijitalleşen ticaret dünyasında tüketici haklarının korunmasının önemini vurguladı.

Başkan, 2023 yılında Türkiye’de elektronik ticaretin %119,67 oranında büyüdüğünü ve bu büyümenin beraberinde yeni yasal düzenlemeleri gerekli kıldığını belirtti.

 Konuşmasında, uzaktan iletişim araçlarıyla yapılan tüketici kredisi sözleşmelerine yönelik düzenlemelerin tüketicilere büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Başkan, özellikle dijital ticaretin gelişmesiyle birlikte tüketicilerin haklarının korunmasının daha da önem kazandığını söyledi.

MHP Grubu olarak kanun teklifine destek verdiklerini belirtti ve düzenlemelerin Türkiye’nin dijital ekonomide daha güçlü bir yer edinmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Editör: Editör Editör