iha-6.’ncı gerçekleşen Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması kapsamında Rize’ye gelen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulümde Türk medyasının mazlumun yanında olduğunu ifade ederek, “Türk medyası ile gurur duyuyorum, görevini ifa etti, ifa etmeye devam edecek. Bizde onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen gerçekleşen Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yerel ve bölgesel yayın yapan yayıncılar ile buluşarak sorunları dinledi. Şahin yaptığı konuşmada, “Bir takım düzenleme, denetleme faaliyetlerini yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerine ilgilenme ve halletme çabasında olan bir üst kuruluz” dedi.

Türk medyasının İsrail zulmüne karşılık Filistin’in yanında olduğunu ve bundan gurur duyduğunu ifade eden Şahin, “Çocukların, güçsüz bedenlerin ölümünü görmek insanı derinden yaralanıyor. Bu süreçte Türk medyası ile gurur duyuyorum. İstisnalar hariç. Asrın felaketi deprem zamanında, deprem felaketinden önce kısa vadedeki tarihimizde 15 Temmuz hain kalkışmada, darbe girişiminde ve sonraki bütün savaş zamanları. Özellikle İsrail’in katliamının başladığı ilk andan itibaren Türk medyası iyi bir sınav veriyor. Çok ufak istisnalar, asli vazifesini kendince yerine getirmesi gereken medya hariç Türk medyası ile gurur duyuyorum. Her zaman olması gerektiği gibi Filistin davasına, Gazze davasına, oradaki mazlum halkın davasına Türk medyası sahip çıktı” şeklinde konuştu.

Türk medyasının yapması gerektiği gibi mazlumun yanında olduğunu ve kendilerinin de bunu desteklemeye devam edeceğinin altını çizen Şahin, “Her zaman kendileri ile görüşüyoruz. Hafta başında bu alandaki sivil toplum örgütleri ve oradaki başkanlarımız ile ortak bildiri yayınladık. O bildiride de belirttiğimiz gibi dünya medyasının artık bu gerçekleri görmesi lazım. Derhal görmesi lazım. Maalesef öyle olmuyor. Eğer siz bazı dengelerin boyunduruğu altındaysanız ki; çoğu öyle. Gerçeklerin yerine onların tezlerini savunuyor oluyorsunuz. Türk medyası ile gurur duyuyorum, görevini ifa etti, ifa etmeye devam edecek. Bizde onları desteklemeye devam edeceğiz. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Yapması gereken mazlumun yanında doğru bilgiyi aktarması gerekiyordu. Türk medyası da bunu yapıyor” ifadelerini kullandı.