Osmaniye Vakfı’nın her yıl Ankara’da okuyan Osmaniyeli üniversite öğrencileri için düzenlediği “Tanışma ve Kaynaşma Programı” yoğun katılımla gerçekleşti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kurucusu olduğu ve 29 Ekim 2018’de bizzat MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılan Osmaniye Vakfı, kurulduğu günden bugüne özellikle Osmaniyeli öğrencilerin yuvası olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde özellikle gençler için sosyal, kültürel, akademik konularda birçok farklı programa imza atan Osmaniye Vakfı’nın, her yıl üniversitelerin eğitim dönemleri başlamasıyla gerçekleştirdiği ve özellikle Ankara’da yeni üniversite kazanan Osmaniyeli öğrencilerin hem vakıfla hem de daha önceki yıllarda Ankara’ya gelen Osmaniyeli öğrencilerle tanışmasını amaçlayan “Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı” programı yoğun katılımla gerçekleşti. Programda öğrenci topluluğu başkanlığının devir teslimi de gerçekleştirildi.

Program öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşti.

Sunuculuğunu Osmaniye Vakfı Öğrenci Topluluğu’ndan ve Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Ayşenur Toku’nun yaptığı program ilk olarak vakfın geçtiğimiz yılki faaliyetlerinin anlatıldığı video gösterisi ile başladı. Daha sonra Osmaniye Vakfı Öğrenci Topluluğu Başkanı ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencisi Göktürk Arite konuştu.

Konuşmasına bu vakfı kurduğu ve öğrencilere sağladığı destek ve imkânlardan dolayı MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerini sunarak başlayan Göktürk Arite öğrencilere vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göktürk Arite konuşmasında kendilerine ağabeylik yapan Akın Yavuz’a da ayrıca teşekkür etti. Osmaniye Vakfı’nın arkadaş ve aile ortamında görev yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Göktürk Arite, görevini devrettiği Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Doğukan Zontul’a başarılar diledi.

Daha sonra kürsüye gelen Osmaniye Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yavuz da konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye hem böyle bir vakfı kurarak Osmaniyelilerin hizmetine sunduğu için hem de her anlamda gölgesini üstlerinden eksik etmediği için şükranlarını sundu.

Konuşmasına Türk milletindeki vakıf geleneğinin anlam ve öneminden bahseden Yavuz, “Toplumcu düşüncenin ruhunu diri tutan vakıfçılık geleneği, hem töremiz hem de inancımız gereği cemiyet hayatımızda müstesna bir yere sahiptir. Gerek devlet, gerekse de millet eliyle bu köklü gelenek yaşatılmıştır, yaşatılacaktır.” dedi.

Akın Yavuz konuşmasına “Hemşehrilerimizi bir araya getirmek, dost ve muhabbet meclisini kurmak, gönülleri yapmak, Hakk katında makbul bir iştir inancındayım.

Osmaniye'yi konuşmak, Osmaniye'yle yaşamak, şehrimizin mutlu ve müreffeh yarınları için yaptığımız belki de en büyük yatırımdır.

Bu şuur ve inançla, güzel memleketimiz Osmaniyemiz ve Osmaniye'nin kıymetli Türk gençleri için de yapılacak çok şey var elbette.

Osmaniye Vakfı olarak gençlerimizi, başkentimizde en iyi şekilde ağırlamak, onların yüreğindeki Osmaniye’yi başkentimizde yaşatmak ve yarınlarda daha da gelişmiş, müreffeh ve huzur dolu bir Osmaniye için fikir telakkileri sunmak, inanıyorum ki Osmaniye için yapılacak en büyük hizmetlerden biridir ” sözleriyle devam etti.

Konuşmasına vakfın faaliyetleri hakkında bilgi vererek devam eden Akın Yavuz konuşmasını,  “ömrünü Türk milleti ve devletine adayan, vatan ve millet sevdası, şahsiyeti, duruşu, nezaketi ve fedakârlığı ile Türk Gençliğine örnek olan, hemşerimiz, vakfımızın kurucusu, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin himayelerinde faaliyetlerimizi büyük bir azim ve kararlılıkla yürütmekteyiz. Bu vesileyle zat-ı alilerine hepinizin huzurunda bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin” sözleriyle sonlandırdı.

Akın Yavuz’un konuşmasının ardından öğrenci topluluğunda devir teslim töreni gerçekleşti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencisi Göktürk Arite, görevini Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Doğukan Zontul’a devretti.

Kısa bir konuşma yapan Doğukan Zontul’da konuşmasına vakfın kurucusu dolayı MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerini sunarak başladı. Görevi devraldığı arkadaşı Göktürk Arite’ye emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’da birer selamlama konuşması yaptılar.

Osmaniye Vakfı’nın düzenlediği programa MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Av. Cemil Yavuz Aksu, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yrd. Selahattin Dolgun ve sanatçı Kaya Kuzucu misafir olarak katıldılar.

Program da ayrıca Osmaniye Vakfı yöneticilerinden, Ahmet Çelebi İmatoğlu, İbrahim Ethem Yiğit, Enver Bozdoğan, Volkan Canbolat yer aldılar.

00

10

20

30

40

50

60

70-1

80

90

Editör: Editör1 Editör