SİYASET

MHP'li Yurdakul'dan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki: "Omurga Problemi Çok Büyük"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Şehit Aileleri ve Gaziler çalıştayı hakkında  “OMURGA VE ÖZGÜR ÖZEL” başlığıyla bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

OMURGA VE ÖZGÜR ÖZEL

“Canlıların duruşunu belirleyen “Omurga”, biyolojik bir terim olsa da gündelik hayatta ve siyasette tutarlı bir duruşu ve samimiyeti de ifade eder. Biyolojik anlamda her insanın bir omurgası olsa da ne yazık ki fikri ve siyasi paydada herkes dik bir omurgaya sahip olamıyor.” ifadelerini kullanan Yurdakul; ”Bilindiği gibi Özgür Özel, ülkemizde terörle anılanların sözde demokratik haklarına siper olarak terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yüzünden görevden alınan ve 19 yıl hapis cezasıyla yargılanan DEM’li Belediye Başkanlarına sahip çıkmış, kayyum atamalarını eleştirmişti. Eylem ve sözleriyle ülkemizin birlik-beraberliğini bozmaya çalışan ve vatanımızın parçalanması için her türlü çabayı göstererek vatandaşlarımızın Şehit ve Gazi olmasına neden olan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi birçok terör suçlularına arka çıkan Özgür Özel bugün de Şehit Aileleri ve Gaziler için aklı sıra bir çalıştaya imza atmış.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN OMURGA PROBLEMİ ÇOK BÜYÜK

Özgür Özel’in siyasi duruşunu “omurga problemi çok büyük” sözleriyle değerlendiren Yurdakul; “Örneğin; Özgür Özel gibi birisi değilseniz, Türk Silahlı Kuvvetlerine “TSK kimyasal silah kullandı” iftirası atarak PKK terör örgütünün değirmenine su taşıyan kişilerle mutlu bir fotoğraf karesi verdikten sonra dönüp Şehit Ailelerine “Sizi önemsiyoruz” mesajı veremezsiniz. Ya da Özgür Özel gibi eğilme imkanınız yoksa; verdiği demeçlerle ülkemizin altını oymaya çalışan ve bunu sözde sanatsal bir portre arkasına saklayarak Türkiye’nin toprak bütünlüğünü sorgulayan bir opera şarkıcısının önünde iki büklüm kıvrılmanız da mümkün değildir. Velhasıl böyle göstermelik bir toplantıyla Şehit Aileleri ve Gaziler üzerinden imajınızı düzeltmek mümkün olmayacaktır. Türk milletine yaraşır bir siyasetçi olmak için samimiyet dersinden geçmek gerekir ancak her fırsatta Cumhuriyeti kurduğunu ifade edenlerin ve Atatürk’ün mirasına el uzatanların uzun zamandır bu dersten kaldıklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

MHP İÇ VE DIŞ TEHDİTLERİN KARŞISINDA BİR SET OLMAYA DEVAM EDECEK

Paylaşımında “Şehit Ailelerinin ve Gazilerimizin haklarını hiçbir siyaset simsarına istismar ettirmeyeceğiz.“ ifadelerini kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul; “Ülkemize yönelik örtülü faaliyetlerin ve açık tehditlerin farkında olarak her bir vatandaşımızın huzuru, güvenliği ve refahı için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN OMURGASI MİLLİ KİMLİKTİR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 15 TEMMUZ 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı da hatırlatan Yurdakul; “Liderimiz ve Genel Başkanımızın: “Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgası milli kimliktir, egemenlik ve irade ebediyen Türk milletine aittir. Bunu kabullenmekte zorluk çıkaranlara “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözüyle cevap verecek, göğüs gereceğiz. Bu omurga kırılır, milli kimlik kaybolursa; şunu unutmayınız ki, bu sınırlar içinde, bu beşeri varlık çerçevesinde, devletimizin bugünkü haliyle yaşamak imkânsızlaşacaktır.” açıklamasını paylaştı.