Milliyetçi Hareket Partisi  Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü’nün kurulacağına dair açıklamalarda bulundu.

Söz konusu enstitünün başına Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un getirildiğini açıklayan MHP’li Özdemir, “Türklük şuuru için yaptığı faaliyetler nedeniyle kurşuna dizilerek şehit edilen adını Türk Dünyasının edebiyat ve düşünce tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmış Ahmed Cevad’ın milli şuuru ve fedakarlığı Türk birliği ve dirliği için gelecek nesillere de kaynak oluşturması arzu edilmektedir.” İfadelerini kullandı.

MHP’li İsmail Özdemir’in açıklaması:

MHP GENEL MERKEZİ BÜNYESİNDE AHMED CEVAD ENSTİTÜSÜ KURULUYOR

Azerbaycan Milli Marşı yazarı ve Türk Dünyasının Milli Marşı Kabul Edilen “Çırpınırdın Karadeniz”in söz yazarı Ahmed Cevad'ın doğum gününün 132. yıl dönümü münasebetiyle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in talimatları ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kurulması kararı alınmıştır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “Ahmed Cevad Sözün Başı, Geleceğin Sonsuzluğudur.” ifadelerinden yola çıkarak enstitünün amacı başta Ahmed Cevad'ın çok yönlü çalışmaları, kültür, sanat, edebiyat olmak üzere; Türk Dünyası’na katkılarının araştırılması, Türk Dünyası’nda ortak fikir ve duygu birliğinin genişletilmesine hizmet etmesi, Türk Yurdu’nun bütünlüğünün duygu ve fikirle geleceğe taşınmasını sağlayan akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlerle Türklük şuurunun gelişimine katkı vermek suretiyle ülkemizde ve Türk akraba topluluklarının ikamet ettiği coğrafyalarda da yürütülen çalışmaların nitelik ve yaygınlık bakımından gelişmesini sağlamaktadır.

Söz konusu enstitünün başına Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in tensipleri ile Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi ERSOY getirilmiştir.

Bu minvalde; hayatı ve ortaya koyduğu eserler ile dönemin en parlak, en güçlü temsilcilerinden biri, millî duruşlu bir fikir adamı, hayırsever bir entelektüel olarak Türklük şuuru için yaptığı faaliyetler nedeniyle kurşuna dizilerek şehit edilen adını Türk Dünyasının edebiyat ve düşünce tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmış Ahmed Cevad’ın milli şuuru ve fedakarlığı Türk birliği ve dirliği için gelecek nesillere de kaynak oluşturması arzu edilmektedir. Aziz ruhu şad olsun.