MHP'li Karakaya mesajında şunları söyledi:

"Ulusların tarihinde ilelebet unutulmayacak, nesilden nesile aktarılacak destanlar ve dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) devletimize, milletimizin iradesine ve egemenliğine karşı gerçekleştirdiği “İŞGAL” girişimi, milletimizin cesaret ve fedakarlıkla sergilediği milli birlik ve dayanışma ruhu ile püskürtülmüştür. 
Şanlı Türk Ordusu’nun kılcal damarlarına kadar sızan terör örgütü, 35 uçak, 37 helikopter, 47 tank ve 246 zırhlı araç ile milli iradeye darbe indirmek istemiştir. O gece, milletimizin dirayeti, emniyet güçlerimizin mücadelesi ve milli iradeye bağlı kahraman askerlerimizin kararlılığı ile Pensilvanya’daki terörist başının elemanlarına meydanlar dar edilmiştir. Milli birlik ihanete geçit vermemiştir."

MHP'li Karakaya mesajına şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain darbe girişiminin failleri ile Çanakkale’de üzerimize ateş açanlar aynı karanlık yolun yolcularıdır. Genel Başkan’ımız Sn. Devlet Bahçeli'nin ifadeleriyle; “15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü; 627 yıl önce Kosova’da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır. 620 yıl önce Niğbolu’da ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır. 572 yıl önce Varna’da, 563 yıl önce İstanbul’da, 490 yıl önce Mohaç’ta döktükleri kanda boğulduklarını sandıklarımızın yeniden karşı harekâtıdır.” 
Dolayısıyla; 15 Temmuz gecesi yaşanılanlar toplum hafızasına kazınması gereken bir vakadır. Gelecekte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk milletine düşmanlık etmek isteyecekler için bir ibret vesikasıdır. 
Türk milletinin FETÖ’nün hain darbe girişimi karşısında sergilediği destansı mücadele ülkemiz, milletimiz, coğrafyamız, demokrasimiz ve değerlerimiz için önemli bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçmiştir. Unutulmamalıdır ki; 15 Temmuz, bir milletin kendi kaderini yeniden tayin edişinin sembolü, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin bir parçasıdır. Bu nedenle, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve yaşanılanlardan ders çıkararak devlet ve millet hafızasına kazımak hepimizin ortak sorumluluğudur.
15 Temmuz, birliğimizin, beraberliğimizin ve bu topraklara olan sevgimizin en büyük simgelerinden birisi olmuştur. Bugün, bu ruhu yaşatmak ve geleceğe taşımak için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizi daha güçlü, daha güvenli, daha demokratik ve daha müreffeh bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu yolda, Cumhur İttifakı’nın öncülüğünde, Türkiye’nin yarınlarının bugünden daha parlak olacağına inancımız tamdır.
Bugün, FETÖ ile mücadeleyi sulandıramaya çalışan Türkiye muarızlarına aldırış etmeden yurt içinde ve yurt dışında FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir.

15 Temmuz 2016'dan bu yana, aradan 8 yıl geçmesine rağmen FETÖ'nün kripto yapılanması hala aktiftir. Bazen şekil, bazen kılık bazen de ağız değiştirerek çeşitli manipülasyonlara girdikleri malumdur. Öncül hedefleri ise Cumhur İttifakını dağıtmaktır. Bu bağlamda,  her türlü fitne, fesat ve hatta kumpası sürüme sokmaktadırlar. 

Cumhur İttifakı'nın Mavi Vatan'da   kendi rızkını araması, Karabağ'da Türk bayrağının dalgalanması, Suriye'de, Kuzey Irak 'ta terör belasının üzerine gidilerek, terörün bitme noktasına getirilmesi ve "Türk Devletleri Teşkilatı'nın canlanarak, Turan'a doğru yol alınması ve bu minvalde esen milli rüzgar FETÖ'nün kriptolarını bir hayli rahatsız etmiş, yapılan manipülasyonlarla, algı çalışmalarıyla seçtikleri  figüranlar kendilerine biçilen rolü oynamaya devam etmektedir.

"Benim aklım hep Türkiye'dir”, sevdası; “Önce Ülkem ve Milletim” şuuru ile bezenen Cumhur İttifakı'nın sarsılmaz iradesi; Türk Milleti'nin en büyük pusulasıdır.

 Ülkemizi daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe taşımak için önce ülkem ve milletim şiarıyla milli birlik ve beraberlik içerisinde, ülkemizin kalkınması için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

15 Temmuz’un yıl dönümünde, bu destanı ve milletimizin kahramanlık hikayesini bir kez daha hatırlayarak, geleceğe umutla bakıyoruz. Türk Asrı, Türkiye Yüzyılı idealimize ulaşmak için el ele vererek, daha aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz ruhu, milletimizin sarsılmaz iradesinin ve vatan sevgisinin en büyük simgelerinden birisidir ve ilelebet yaşayacaktır.
Milletimizin kahraman evlatları, demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için canlarını feda ettiler. Onların bu fedakarlıkları, ülkemizin bağımsızlığının ve demokrasimizin teminatıdır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Editör: Editör3 Kadir