Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, depremin neden olacağı etkileri azaltmak ve deprem bölgelerinde bulunan illerde 4 kattan fazla yapılacak binalarda deprem izolatörlerinin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi amacıyla İmar Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.

Türkiye’nin büyük deprem tehlikesi ile karşı karşıya olan bir ülke olması nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İmar Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi. 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin de olduğu 1900-2009 yılları arasında 300’e yakın deprem olan Türkiye’de 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve 600 bin konutun yıkıldığını aynı zamanda 6 Şubat depremlerinin de yıkıcı etkisini hatırlatan Özdemir, depremin neden olacağı etkileri azaltmak ve deprem bölgelerinde bulunan illerde 4 kattan fazla yapılacak binalarda deprem izolatörlerinin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi amacıyla İmar Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdiğini belirtti

MHP'li Özdemir açıklamasında  “TBMM’ye sunduğumuz yeni kanun teklifi ile Türkiye’de 1. ve 2. Derecede Deprem Bölgesi’nde bulunan illerimizde, 4 kattan daha yüksek yapılacak olan tüm binalarda depremin şiddetini nötralize eden “sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi” hususunu teklif etmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Her an yeni tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzu belirten Özdemir, “Ülkemiz yıkıcı deprem kuşağında bulunuyor. Bu kapsamda yenilenen fay hatları haritası ve bilimsel araştırmalarla yapılan olasılık değerlendirmeleri, her an yeni ve tehlike oluşturabilecek sismik aktiviteler yaşayabileceğimiz gerçeğini karşımıza getiriyor.” açıklamasında bulundu.

Bir an önce önlem alınmalı

Depremin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için bir an önce önlem alınması gerektiğine değinen Özdemir, “Bu gerçekliğe karşın, depremlere yönelik tamamen dirençli şehirleri ve yapıları oluşturabilmek de mümkün. Parti programımızda bu durum, “Afetlerle Mücadele ve Risk Yönetimi” başlığıyla ele alınmış, afete marız kalmadan önce teknik hususların ihtiyaçları karşılayacak biçimde değerlendirilerek, tüm boyutlarıyla önlem alınması gerekliliğiyle vurgulanmıştır.” dedi.

TBMM'YE TEKLİF

MHP'li İsmail Özdemir “TBMM’ye sunduğumuz yeni kanun teklifi ile Türkiye’de 1. ve 2. Derecede Deprem Bölgesi’nde bulunan illerimizde, 4 kattan daha yüksek yapılacak olan tüm binalarda depremin şiddetini nötralize eden “sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi” hususunu teklif etmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi